Tips og råd

TOOLS ønsker å bidra til å gjøre din hverdag enklere, sikrere og mer lønnsom. Her har vi samlet en rekke tips og råd som er vil kunne hjelpe deg med nettopp det. 

9 tips til en attraktiv og effektiv arbeidsplass

Forbedret arbeidsmiljø er en investering i økt effektivitet og sikkerhet. Men hva som fungerer best varierer ut fra hvilke behov som finnes. Her er ni gode tips til en attraktiv, sikker og effektiv arbeidsplass.

Støv og farlige gasser: Hva slags åndedrettsvern skal du velge?

VIDEO: Det kan være vanskelig å orientere seg i hva som finnes av ulike former for åndedrettsvern. I denne videoen gir Pål Bakken fra TOOLS noen gode råd.

Nå kan du styre verktøyet via mobilen

Se for deg følgende scenario: Verktøyet ditt kan snakke med mobiltelefonen, alle innstillingene kan lagres i skyen og du trenger aldri å konfigurere en maskin igjen. Det blir virkelighet i 2017, forteller Bosch.

Ta vare på din helse når du støvsuger

Helsefarlig støv deles inn i tre klasser – L, M og H. Men hva betyr egentlig de ulike klassifiseringene av støv?

Tips til bruk av åndedrettsvern

Støv og farlige gasser på arbeidsplassen kan være svært farlig. Men med riktig tiltak og beskyttelse, tilpasset arbeidsform og miljø, er mye gjort.

3 verktøy gjør stort sett alt du trenger

Alle liker gode allroundere, og med disse tre verktøyene kan du som håndverker faktisk fikse det meste.

Disse klærne vil holde deg varm og tørr

Vinter og minusgrader er på vei over hele landet. Har du det som trengs for å møte kulda?

5 egenskaper for vanntette hansker

Nå blir det raskt kaldere. Her er fem nyttige tips til egenskaper som dine hansker bør ha for å holde deg tørr og varm når du jobber ute.

Derfor bør el-verktøyet ha kickback

Å bruke kraftig verktøy, såkalte «power tools», er ikke ufarlig. Men hvem skulle tro at noe så uskyldig som en batteridrevet drill kan gjøre stor skade?

Hvor lenge kan jeg bruke vernehjelmen?

Hodeskader er blant de mest alvorlige skadene som forekommer på norske arbeidsplasser. En vernehjelm er en god investering i egen sikkerhet, men varer ikke evig. Hvor lenge kan hjelmen brukes før den bør byttes ut?

12 tips til valg av riktig lås

En lås som stenger tilgangen til for eksempel maskiner, sikringsskap, strømbrytere, ventiler og trykkluftanlegg under vedlikeholdsarbeid er en god investering i egen og andres sikkerhet.

Slik tar du best vare på føttene

Foten er en kompleks del av kroppen som skal holde livet ut. Derfor er det også ekstremt viktig å ta vare på føttene når du jobber og at du bruker gode arbeidssko.

Hvilket hørselvern skal du velge?

Det finnes en rekke ulike hørselvern på markedet: Fra de enkleste proppene til øreklokker som inneholder taleforsterker, radio, kommunikasjonsradio og Bluetooth-kommunikasjon. Hva skal du velge?

Tid redder liv på arbeidsplassen

En enkel redningsplan på arbeidsplassen kan være forskjell på liv og død. Her får du gode tips til hva du skal gjøre dersom ulykken er ute, ved avrivingsulykker, klemulykker og brannskader.

Effektiv hverdag med trådløs lading

Tom for batteri på elektroverktøyet? Med den trådløse ladestasjonen «Bosch Wireless Charging System» er det problemet historie – verktøyet er alltid klart til bruk!

Hvorfor havarerer dine kulelager?

Det er mange årsaker til at lager havarerer. Men ved å sikre korrekt smøring kan du eliminere mer enn 50 prosent av dine lagerhavarier.

Kle deg riktig på 1-2-3

Uansett vær, arbeidsoppgave og arbeidsplass: Ved feil bekledning vil mange grue seg til å gå på jobb. Her er tipsene som holder deg varm og tørr gjennom arbeidsdagen – hele vinteren.

11 tips til en bedre industriarbeidsplass

En god arbeidsplass er nøkkelen for økt produktivitet og kvalitet. Her er 11 gode tips, som vil bidra til en effektiv hverdag, god helse og økt trivsel på arbeidsplassen.

Her er Norges mest oversiktlige lim- og fugesortiment

ESSVE lanserer et nytt sortiment med lim og fug. Sortimentet har fått nytt design, fargekoding og beskrivende produktnavn.

Mer effektiv hverdag på batterier

Batteriverktøy blir mer og mer populært. Ny teknikk i motorer, batterier og strømstyring sørger for at de batteridrevne verktøyene gjør jobben vel så bra som de man plugger i stikkontakten – om ikke bedre.

Smart oppbevaringssystem gjør jobben raskere

– Jeg er en entusiastisk bruker av Essbox-systemet. Orden og oversikt på arbeidsplassen er veldig viktig for meg, sier Thron Berven, som er tømrer med base i Østfold.

Matter på arbeidsplassen reduserer sykefraværet

Det å stå og gå på harde gulv en hel dag er hardt for kroppen. Matter på arbeidsplassen kan bidra til å bedre arbeidsmiljøet og redusere sykefraværet.

Ni tips til redusert støy på arbeidsplassen

Det å jobbe i et støyende miljø øker sjansen for misforståelser, samtidig som støyen i seg selv har en trøttende effekt. Her er ni tips til hvordan du får en stillere, sikrere og mer effektiv arbeidsplass.

Slik får du en optimal arbeidsplass

Med Gigant 3D vet du hva du får – før du bestiller. Se video av hvordan det fungerer her.

Fem lønnsomme fakta om stoler

TOOLS har stoler som tilpasser seg din hverdag – ikke omvendt. Her er fem lønnsomme fakta om stoler på arbeidsplassen.

Denne appen hjelper deg til rett miljøprodukt

En ny miljøapp fra Gigant hjelper deg med å komme fram til rett produktvalg innen absorbenter, oppsamling og oppbevaring. Last ned appen her!

Mobiltilpassede ESSVE-filmer for korrekt montering

Det er ikke alltid så lett å forstå fordelene med et produkt utfra en kort, beskrivende tekst. Får man derimot presentert løsningen med en liten filmsnutt, blir det hele langt mer forståelig.