NÅ LANSERER VI NYE PRODUKTER

Høsten 2021 lanserte vi produkter innen klær og sko fra Björnkläder, Gesto og Univern. Produktene er nøye gjennomtenkt for våre kunder innen industri, offentlig administrasjon, bygg og anlegg, håndverk og service.

Björnkläder, Gesto og Univern er våre egne varemerker og har lenge blitt solgt i søsterkjedene Swedol, Grolls og Univern. Björnkläder er et av Sveriges eldste varemerker innen arbeidsklær og har eksistert på markedet siden 1905.

Våre egne merker er utrolig verdsatt blant våre kunder. 

Denne lanseringen er det første steget i å styrke vår kunnskap og vårt utvalg av TOOLS arbeidsklær. I vår organisasjon er det mange dyktige spesialister som kan veilede deg til det beste kjøpet for deg og din bedrift.

Vil du vite mer? Ta gjerne kontakt med din nærmeste TOOLS-avdeling for mer informasjon.

Våre egne varemerker

BJÖRNKLÄDER - PÅ JOBB SIDEN 1905

Siden oppstarten for over 100 år siden har det skjedd mye. Men en ting er uendret. Behovet for beskyttende, slitesterke og komfortable arbeidsklær. Derfor fortsetter vi å utvikle dem for dagens og morgendagens virkelighet, i nært samarbeid med alle fagfolk som bruker dem. Akkurat som vi har gjort siden 1905.

 

GESTO - FUNCTION WITH ATTITUDE

Gesto betyr å bære på latin. Varemerket tilbyr arbeidsklær og vernesko for profesjonelle brukere både vinter og sommer. Smarte detaljer, tøft enkelt design og attraktiv pris kjennetegner Gesto. På kort tid har Gesto vokst kraftig og er nå et etablert og foretrukket varemerke, valgt av mange større selskaper.

 


UNIVERN – UTVIKLET FOR NORSKE VÆRFORHOLD

Univern er et premium varemerke innen arbeidsklær, som fremfor alt er spesialisert for ekstremt utendørs bruk. Klærne brukes hver dag av kunder som stiller svært høye krav til plagg som beskytter mot vind, vann og kulde. Å utvikle arbeidsklær for ekstreme, norske værforhold mener vi er et kvalitetsstempel.

 

Se alle produkter fra Björnkläder, Gesto og Univern.


KONTROLL PÅ KVALITET

PRODUKTUTVIKLING

Produktutvikling starter omtrent to år før et ferdig produkt finnes i butikkhyllene, og arbeidet begynner alltid med innspill fra våre kunder og selgere. Produktutvikleren designer plagget iht. en kravspesifikasjon, slik at vi kan tilfredsstille alt fra funksjoner, detaljer, samt krav fra markedet rundt miljø- og bærekraft.

Plagget tegnes opp i alle deler, og vi sørger for at alle kutt og mål er riktige basert på kvaliteten vi har valgt. Søm-avdelingen syr en første prøve slik at vi kan prøve plagget på et tidlig tidspunkt og gjøre justeringer.

Våre sertifiseringsspesialister tester materialer og prøver i laboratoriet vårt, samt utfører brukertester hos kunder. Når plagget har gått gjennom alle disse trinnene er det tid for sertifisering. Når sertifiseringsinstituttene gir oss godkjenning, begynner vi produksjonen, og omtrent seks måneder senere lander plaggene i våre butikker og lager

SERTIFISERINGSAVDELINGENS ARBEID

For å sikre kvaliteten på materialer, tekstiler og tilbehør i plaggene våre, utføres tekstiltesting i vårt eget laboratorium i henhold til spesifikke standarder. På laboratoriet sjekker vi at kvaliteten i materialet samsvarer med vår egen tekniske kravspesifikasjon. Vi tester både nye materialer og utfører stikkprøvekontroll av eksisterende materialer som benyttes i pågående produksjoner.

Vi krever også at fabrikkene har systemer for kvalitetskontroll av både produksjonsprosessen og sluttproduktet. Våre sertifiserte plagg oppfyller gjeldende helse- og sikkerhetskrav i henhold til kravene (EU) 2016/425 til personlig verneutstyr (PPE-regulering), samt spesifikke krav til verneklær i henhold til europeiske standarder og kan da være CE-merket.

For å sikre at våre materialer, stoffer og tilbehør ikke inneholder kjemiske stoffer som kan være helseskadelige, sertifiserer vi de fleste av våre egne plagg i henhold til STANDARD 100 av OEKO-TEX®. Dette betyr at alle individuelle komponenter i produktet (tråd, knapp, stoff, fôr, glidelås, etc.) blir testet og sertifisert av uavhengige OEKO-TEX®-partner-institutter i henhold til globalt standardiserte kriterier. Fornyelse av OEKO-TEX®-sertifikater utføres hvert år.