Aktuelt fra TOOLS

Her finner du siste nytt og aktuelt fra TOOLS. 

TOOLS åpner ny Harstad-avdeling

I februar rykker TOOLS inn igjen i Harstad og åpner dørene for sin nye butikk.

Ny batteridrevet varmluftpistol fra Milwaukee

Den nye varmluftpistolen fra Milwaukee oppnår en driftstemperatur på 470 grader på seks sekunder – og går på batteri.

2018 er yrkesfagenes år

2018 står i yrkesfagets tegn. «Yrkesfagenes år 2018» er navnet på en satsing som skal synliggjøre de mange mulighetene yrkesfag gir, både jobb- og karrieremessig.

Tre heldige vinnere i TOOLS-kampen

Vi har trukket tre nye vinnere i årets siste utgave av TOOLS-kampen. Klarte du alle spørsmålene i vår verktøy-spesial? Her er vinnerne!

Sveinung er Norges aller hyggeligste håndverker

Nesten 50 000 stemmer har blitt avgitt i konkurransen «Norges hyggeligste håndverker». Den aller, aller hyggeligste er Sveinung Tofteland fra Søgne!

God norsk innsats under VM i yrkesfag

I konkurranse med over tusen yrkesfagarbeidere fra hele verden gjorde de norske deltagerne en god figur i Abu Dhabi.

Møt TOOLS på OTD i Stavanger

TOOLS er på plass når olje- og gassbransjens største årlige messe, Offshore Technology Days, inntar Stavanger 18.-19. oktober.

Nervene under kontroll før yrkes-VM i Abu Dhabi

I midten av oktober reiser 20 norske yrkesfagarbeidere for å delta i VM i Abu Dhabi. Sveiser Jon Arne Hjelmstadbakk har nervene under kontroll før mesterskapet starter.

Erstatter «skal bare» med kompetanse og stigekontroll

Av alle ulykker i bygg- og anleggsbransjen er det fallulykker som troner på toppen av statistikken. En rapport fra Arbeidstilsynet viser at de fleste ulykkene kunne vært unngått, men hvordan?

NHO-rapport: «Alle» vil ha håndverkere

Ferske tall fra NHOs kompetansebarometer viser at håndverksfag er den fagkompetansen flest norske bedrifter vil ha behov for de neste fem årene framover.

Vinnere i første runde av TOOLS-kampen

Vi har trukket ut heldige vinnere av sommerens runde av TOOLS-kampen. Sjekk hvem som har vunnet her!

En norsk verktøy-klassiker: Kodal sirkelskjærer

Norske verktøyoppfinnelser er det ikke mange av på markedet. Kodal sirkelskjærer er et av få verktøy funnet opp av en nordmann.

TOOLS på Aqua Nor i Trondheim

TOOLS er til stede på Aqua Nor, verdens største messe for akvakultur-teknologi, i Trondheim.

Denne hetta redder liv ved tunnelbrann

I vår og sommer har alvorlige branner rammet Oslofjordtunnelen og Fjærlandstunnelen i Sogn. For yrkessjåfører og bilister kan en flukthette bety forskjell på liv og død.

TOOLS-kampen: Klarer du å svare riktig på Jespers spørsmål?

VIDEO: Med hjelp fra fotballekspert Jesper Mathisen lanserer vi nå «TOOLS-kampen» - med tøffe premier til heldige vinnere. Klarer du å svare riktig?

Dette er Norges farligste arbeidsplass

Jobber du innenfor bygg- og anleggsbransjen? Da har du det som er landets farligste arbeidsplass, viser ferske tall fra Arbeidstilsynet.

Tre nye vinnere i TOOLS-quiz

Vi har nå trukket tre vinnere i vår TOOLS-quiz. Sjekk om du svarte riktig og hvem som har vunnet her!

Har du god hørsel? Nå kan du teste deg selv på nett

Et arbeidsmiljø med mye støy er en utfordring for mange fagarbeidere. Hørselshemmedes landsforbund (HLF) har lansert en nettbasert hørselstest som skal få flere med nedsatt hørsel til å søke hjelp.

Regelbrudd ved arbeid i høyden: Nå skjerpes reaksjonene

I 2016 ble det avdekket hele 580 brudd på regler som skal sikre arbeidstakere som arbeider i høyden. Nå vil Arbeidstilsynet framover gi flere overtredelsesgebyr for ulovlig arbeid i høyden.

Landets beste elever møtes i skole-NM

TOOLS bidrar når landets dyktigste elever møtes til nasjonalt mesterskap i til sammen 25 yrkesfag.

Gullbjørg sikter mot gull i yrkes-VM

VIDEO: Hun er allerede norgesmester i billakkererfaget. Nå satser talentfulle Gullbjørg Ekre videre, og går for nytt gull i VM i Abu Dhabi.

Under overflaten: Laseravstandsmåleren

Måling av korrekt avstand er viktig for enhver håndverker. Vi har gått «under overfalten» og sett på hvordan lasermåler-verktøy virker.

Tre nye vinnere i TOOLS-quiz

Vi har trukket vinnerne i forrige rundes TOOLS-quiz. Sjekk hvem som er de heldig her!

Nå er nye Essbox Mini her

ESSVE har hatt stor suksess med sitt Essbox-system. Nå er lillebroren til den velkjente grønne kofferten her. Navnet: Essbox Mini, så klart!

Graver seg ikke ned i utide

Fra en låve på Sande i Vestfold kjører Kjeldaas sine ombygde lastebiler ut for å fornye vann- og avløpsrør – helt uten å grave.

Her er nye vinnere i TOOLS-quiz

Vi har trukket fire vinnere i vår TOOLS-quiz, der temaet var ergonomi. Sjekk om du er blant de heldige her!

TOOLS på Kokstad i Bergen flytter

TOOLS på Kokstad i Bergen flytter i januar inn i nye lokaler. Avdelingen åpner en ny og moderne industributikk et steinkast unna de gamle lokalene.

Kuben tar maskinsikkerhet på alvor

På Kuben yrkesarena i Oslo er HMS og maskinsikkerhet det aller første elevene lærer. – Det handler om å legge til rette for at elevene har en trygg hverdag, forteller faglærer Egil-Yngvar Bergendahl Fossum.

På jobb i 25 minusgrader – hele året

På det høyteknologiske logistikksenteret til Coop på Gardermoen finnes et av Norges aller største helautomatiske fryseanlegg. Her jobber de ansatte innendørs i 25 minusgrader. Hvordan holder de seg varme?

Gull og bronse til yrkeslandslaget

De norske ungdommene i yrkes-EM kan dra hjem med gull- og bronsemedaljer i bagasjen, i tillegg til hele åtte Medallion of Excellence-utmerkelser.

Elektriker-Erik går for EM-gull

Europamesterskapet i yrkesfag går snart av stabelen i Göteborg. Med nysponset verktøy fra TOOLS drømmer elektriker Erik Vasbotten om å ta gull.

Mathias og Endre klare for yrkes-EM

Med nytt Luna-verktøy fra hovedsponsor TOOLS legger Mathias Gusfre og Endre Skreosen seg nå i hardtrening før avreise til Europamesterskapet i yrkesfag i Sverige.

Her er vinnerne i TOOLS-quiz

«Varm og tørr på jobb» var tema for TOOLS-quiz denne høsten. Mange prikket inn fire riktige svar, og vi har trukket ut til sammen hele 16 vinnere! Sjekk om du er blant de heldige her.

TOOLS kjøper Astrup Industrivarer AS

TOOLS AS styrker sin posisjon i Hordaland og kjøper Astrup Industrivarer fra Astrup & Søn AS.

Nytt TOOLS-magasin er her

Høsten er kommet, og temaet i magasinet denne gangen er «varm og tørr på jobben». Som vanlig er magasinet stappet med spennende artikler og annet nyttig lesestoff!

TOOLS lanserer ny nettbutikk

TOOLS lanserer i disse dager ny nettbutikk. Det vil gi deg som kunde en enklere handleopplevelse, og gi bedre kontroll og oversikt over dine bestillinger.

En verktøy-klassiker: meterstokken

Det var overgangen til det metriske målesystemet i Sverige i 1878 som var grunnen til oppfinnelsen av metertokken. I dag produserer Hultafors over 1000 mil med meterstokk hvert år.

En verktøy-klassiker: skiftenøkkelen

De fleste av oss må fram med en skiftenøkkel fra tid til annen. Enten på jobb eller for å løse små og store utfordringer i hjemmet. Oppfinneren var «søta brors» svar på Reodor Felgen.

TOOLS Kongsberg flytter til nye lokaler

TOOLS’ avdeling på Kongsberg er på flyttefot. Fra mandag 6. juni er TOOLS på plass i nye lokaler ved Kongsberg næringspark.

TOOLS tegner avtale med NMBU

TOOLS har inngått ny rammeavtale med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).