Aktuelt fra TOOLS

Her finner du siste nytt og aktuelt fra TOOLS. 

Gullbjørg sikter mot gull i yrkes-VM

VIDEO: Hun er allerede norgesmester i billakkererfaget. Nå satser talentfulle Gullbjørg Ekre videre, og går for nytt gull i VM i Abu Dhabi.

Se siste kampanjeblad fra TOOLS

Norske fagarbeidere er blant de beste i verden. Uten dem stopper Norge! Men selv de beste trenger godt verktøy og utstyr for å få jobben gjort. Sjekk nytt kampanjeblad fra TOOLS her!

Under overflaten: Laseravstandsmåleren

Måling av korrekt avstand er viktig for enhver håndverker. Vi har gått «under overfalten» og sett på hvordan lasermåler-verktøy virker.

Tre nye vinnere i TOOLS-quiz

Vi har trukket vinnerne i forrige rundes TOOLS-quiz. Sjekk hvem som er de heldig her!

Nå er nye Essbox Mini her

ESSVE har hatt stor suksess med sitt Essbox-system. Nå er lillebroren til den velkjente grønne kofferten her. Navnet: Essbox Mini, så klart!

Graver seg ikke ned i utide

Fra en låve på Sande i Vestfold kjører Kjeldaas sine ombygde lastebiler ut for å fornye vann- og avløpsrør – helt uten å grave.

Her er nye vinnere i TOOLS-quiz

Vi har trukket fire vinnere i vår TOOLS-quiz, der temaet var ergonomi. Sjekk om du er blant de heldige her!

TOOLS på Kokstad i Bergen flytter

TOOLS på Kokstad i Bergen flytter i januar inn i nye lokaler. Avdelingen åpner en ny og moderne industributikk et steinkast unna de gamle lokalene.

Her er alle julekalender-vinnerne

Deltok du vår julekalender på TOOLS.no? I hele adventstiden kunne du hver dag delta i TOOLS’ store julekalender og vinne flott premier. Se om du er blant de heldige her!

Kuben tar maskinsikkerhet på alvor

På Kuben yrkesarena i Oslo er HMS og maskinsikkerhet det aller første elevene lærer. – Det handler om å legge til rette for at elevene har en trygg hverdag, forteller faglærer Egil-Yngvar Bergendahl Fossum.

På jobb i 25 minusgrader – hele året

På det høyteknologiske logistikksenteret til Coop på Gardermoen finnes et av Norges aller største helautomatiske fryseanlegg. Her jobber de ansatte innendørs i 25 minusgrader. Hvordan holder de seg varme?

Gull og bronse til yrkeslandslaget

De norske ungdommene i yrkes-EM kan dra hjem med gull- og bronsemedaljer i bagasjen, i tillegg til hele åtte Medallion of Excellence-utmerkelser.

Bli med i TOOLS’ store julekalender

Hver eneste dag fram til jul kan du åpne en ny luke i TOOLS’ julekalender. Alle kan delta, og hver dag er det nye flotte premier som kan vinnes!

Elektriker-Erik går for EM-gull

Europamesterskapet i yrkesfag går snart av stabelen i Göteborg. Med nysponset verktøy fra TOOLS drømmer elektriker Erik Vasbotten om å ta gull.

Mathias og Endre klare for yrkes-EM

Med nytt Luna-verktøy fra hovedsponsor TOOLS legger Mathias Gusfre og Endre Skreosen seg nå i hardtrening før avreise til Europamesterskapet i yrkesfag i Sverige.

Her er vinnerne i TOOLS-quiz

«Varm og tørr på jobb» var tema for TOOLS-quiz denne høsten. Mange prikket inn fire riktige svar, og vi har trukket ut til sammen hele 16 vinnere! Sjekk om du er blant de heldige her.

TOOLS kjøper Astrup Industrivarer AS

TOOLS AS styrker sin posisjon i Hordaland og kjøper Astrup Industrivarer fra Astrup & Søn AS.

Nytt TOOLS-magasin er her

Høsten er kommet, og temaet i magasinet denne gangen er «varm og tørr på jobben». Som vanlig er magasinet stappet med spennende artikler og annet nyttig lesestoff!

TOOLS lanserer ny nettbutikk

TOOLS lanserer i disse dager ny nettbutikk. Det vil gi deg som kunde en enklere handleopplevelse, og gi bedre kontroll og oversikt over dine bestillinger.

En verktøy-klassiker: Meterstokken

Det var overgangen til det metriske målesystemet i Sverige i 1878 som var grunnen til oppfinnelsen av metertokken. I dag produserer Hultafors over 1000 mil med meterstokk hvert år.

En verktøy-klassiker: skiftenøkkelen

De fleste av oss må fram med en skiftenøkkel fra tid til annen. Enten på jobb eller for å løse små og store utfordringer i hjemmet. Oppfinneren var «søta brors» svar på Reodor Felgen.

TOOLS Kongsberg flytter til nye lokaler

TOOLS’ avdeling på Kongsberg er på flyttefot. Fra mandag 6. juni er TOOLS på plass i nye lokaler ved Kongsberg næringspark.

TOOLS tegner avtale med NMBU

TOOLS har inngått ny rammeavtale med Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Solindustri med grønn profil

Norwegian Crystals AS vokser som et grønt eventyr opp av asken etter Rec i Glomfjord. Her produseres grønn energi i verdensklasse – trygt og kostnadseffektivt.

Her er vinnerne i TOOLS-quiz

Hvem oppfant skiftenøkkelen? Og hvordan er hansker med skjærebeskyttelse merket? Det var blant spørsmålene vi stilte i TOOLS-quiz denne gangen. Her er vinnerne!

Knallhard satsing hos Kebony

I Skien gjør norsk teknologi og utvikling at bærekraftig furu kan forvandles til eksklusivt hardtre. Det gir norsk tre de samme egenskapene som tresorter man hittil har importert fra tropiske områder som regnskogen.

Pilotprosjekt for løfteredskap hos Atlas Copco

Med databrikke for vedlikeholdskontroll bygget inn i alle løfteredskap, blir det mer effektivt og fremfor alt sikrere ute i produksjonen hos Atlas Copco.

Kruttsterkt samarbeid på Raufoss

Innenfor 3000 godt bevoktede dekar i Raufoss industripark ligger Nammo, en verdensleverandør av høyteknologisk forsvars- og romfartsmateriell.

Vårens utgave av TOOLS Magasin

«Tid er penger» heter det, og i vårens utgave av TOOLS Magasin er det nettopp det som er temaet.

TOOLS AS kjøper Tønsberg Maskinforretning AS

TOOLS AS har skrevet avtale om kjøp av samtlige aksjer i Tønsberg Maskinforretning AS.

TOOLS får kontantfrie butikker

En kontantomsetning på bare noen få promille gjør at TOOLS AS går over til å bli helt kontantfri. Fra 1. april 2016 vil det ikke lenger være mulig å handle med sedler og mynt som betalingsmiddel.

TOOLS Hamar flytter til nye lokaler

TOOLS Hamar er på flyttefot. Fra 16. mars flytter butikken fra dagens lokasjon på Midtstranda til Furnes.

Støy kan gi hjertetrøbbel

Arbeidsrelatert støyeksponering gir økt risiko for hjerte- og karsykdommer, mener forskere ved Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI).

Arbeid i kulda øker risikoen for ulykker

Gradestokken har vist mange blå over stort sett hele landet de siste ukene. Men visste du at arbeid i kulde ikke bare kan være ubehagelig, men at det faktisk også øker risikoen for ulykker?

Lønnsomme remmer hos NOAH

Med over 60 remdrifter i anlegget hos NOAH på Langøya utenfor Holmestrand er det mye å spare på å velge riktige løsninger og remmer.

Luftig kurs på russergrensa

Å pusse kameralinser er stort sett greit. Men skal grensesoldater gjøre det tjue meter over bakken ved grensa til Russland må det kurs til. Og det ble det, i regi av TOOLS.

Teng Tools – når millisekundene teller

I toppidrett er det til syvende og sist de små marginene som gjelder. Da Petter Solberg tok sin andre VM-tittel i rallycross i november, var det med en skreddersydd verkstedsløsning fra Teng Tools.

Elkem velger motor for framtida

Elkem tenker miljø og bærekraft og gjør et valg for framtida når smelteverket i Bremanger går til anskaffelse av ny elektromotor.

Hydro og TOOLS inngår ny avtale

– Hydro spiller en viktig rolle i norsk industri. Dette er en spennende og viktig avtale for oss, og en av de større kontraktene i markedet, sier avtaleansvarlig Kjetil Bergflødt i TOOLS.

Ny generasjon arbeidslamper – med bluetooth og USB

Kast radioen! Nå er det ikke lenger noen grunn for landets håndverkere til å drasse med seg en svær radio ute på oppdrag. Med Grundas nye arbeidslamper får du både godt lys og høyttalere med bluetooth-tilkobling og USB-uttak.