Aktuelt fra TOOLS

Her finner du siste nytt og aktuelt fra TOOLS. 

TOOLS kjøper industrivareleverandøren LVH AS på Lillehammer

Vi har gleden av å informere om at TOOLS har kjøpt 100% av aksjene i LVH AS. Kjøpet styrker TOOLS sin posisjon som en ledende leverandør til norsk industri ytterligere.

Vi åpner Oslos råeste proffbutikk

Dette kommer til å bli helt rått sier butikksjef Leif Nielsen når han smilende forteller om den nye TOOLS-butikken som vil ligge i Strømsveien 179, åpner 29. august.

Alligo kjøper industrivarevirksomheten til H E Seglem AS i Norge

Vi har gleden av å informere om at Alligo har kjøpt H E Seglem AS sin virksomhet og butikk knyttet til industrivarer. Kjøpet styrker Alligos posisjon som en ledende leverandør til norsk industri ytterligere.

Vi åpner Trondheims råeste proffbutikk

Kundene vil møte topp motiverte og kompetente selgere i en helt ny og moderne butikk med et nytt konsept som gjør handleturen både enklere og mer fornøyelig.

Hvorfor jobbe i TOOLS?

TOOLS er Norges ledende leverandør av verktøy, maskiner, personlig verneutstyr og industrielt forbruksmateriell. Med rundt 600 ansatte, fordelt over hele landet og i en rekke ulike roller, er TOOLS en arbeidsgiver med mange spennende karrieremuligheter.

Slik hjelper TOOLS norske industri- og entreprenørbedrifter med internlogistikken

Det å gå tom for varer kan være veldig forstyrrende for driften, og kanskje til og med føre til at produksjonen stopper opp. Da begynner telefonen å kime hos dem som driver med innkjøp og bestillinger.

Romerike Arbeidstøy har skiftet navn til TOOLS Klær & Vern

Nå ønskes både nye og gamle kunder velkommen til TOOLS Klær & Vern avd Jessheim, Energiveien 5 og avdelingen i Bregneveien på Kjeller.

Alligo kjøper industrivareleverandøren Lunna AS i Norge

Vi har gleden av å informere om at Alligo har kjøpt 100% av aksjene i Lunna AS. Kjøpet styrker Alligos posisjon som en ledende leverandør til norsk industri ytterligere.

Vi støtter Ukraina

Folket i Ukraina lider og som selskap tar vi sterk avstand fra den russiske invasjonen. For å støtte det ukrainske folket vil vi donere 250 NOK per ansatt gjennom UNHCR.

TOOLS ønsker flere kvinner med på laget

Mye har blitt bedre når det kommer til andelen kvinner og kvinnelige ledere i TOOLS, men vi har fortsatt en vei å gå, sier vår egen HR-sjef, Unni Stene, når vi slår av en prat med henne på hovedkontoret til TOOLS.

Yrkesfag i rivende utvikling

Det går mot 1. mars og søknadsfrist for videregående skole. For mange niendeklassinger rykker datoen nærmere med stormskritt, mens planene for framtiden fortsatt er i det blå. Trekkes man mellom vidt forskjellige alternativer, kan rådene man får være avgjørende.

Malermester Marina oppfordrer jenter til å velge yrkesfag

1. mars er søknadsfristen for videregående opplæring for skoleåret 2022/23. Vi i TOOLS heier på at flere ungdommer skal søke seg til yrkesfag når de skal velge studieretning.

TOOLS Bergen Godvik flytter inn i nye flotte lokaler

Den helt nye butikken vil bli på hele 1200 kvadratmeter med varer og tjenester, og kommer til å bli den råeste proffbutikken i hele Bergen.

TOOLS Fredrikstad i Borgarveien flytter til Dikeveien 18, Rolvsøy

Onsdag 15. desember starter et nytt kapittel for det som mange kjenner som gode gamle Fossum & Ingerø .

TOOLS Sandmoen flytter inn til TOOLS Trondheim

I Trondheim har vi hatt to TOOLS-butikker siden mai-2021. Nå flytter TOOLS-butikken i Kveinildmyra 6 til TOOLS Trondheim i Østre Rosten 8 på Tiller.

TOOLS Askim flytter inn i flotte lokaler hos TOOLS Follo

Den 15. desember stenger vi TOOLS Askim, pakker ned varene og flytter inn til TOOLS Follo i Haugenveien 27, 1423 Ski.

Bosch X-LOCK setter bransjestandarden med økt sikkerhet, kompatibilitet og brukervennlighet

Bosch X-LOCK er en revolusjonerende innfesting av tilbehør på vinkelsliper uten noen løse deler.

Vi lager Grenlands råeste proffbutikk!

1.november åpner vi Grenlands råeste proffbutikk! Du finner nå TOOLS og Univern under samme tak.

Sveisesimulator er på plass i Svolvær – skaper stor iver hos vgs-elever

Nordland Fylkeskommune har investert i VRTEX 360 til videregående skole i Svolvær, og studentene er nå i ferd med å gjøre seg kjent med deres nye hjelpemiddel.

Rørlegger Ida ønsker at flere jenter skal bli superhelt

Vi har tatt en prat med voksenlærling Ida Meldgaard fra Hokksund som brenner for at flere jenter skal bli håndverker. Selv jobber hun som voksenlærling hos Comfort Lier Flis og Bad.

Ingen kjenner norsk industri som oss

Vår erfaring og nærhet til kunden gjennom en rekke år, har gitt oss en unik forståelse av den norske industrien – en industri vi er svært stolte av å kunne være en del av.

To TOOLS-butikker i Drammen blir én

To TOOLS-butikker i Drammen blir én. Målet er å gjøre hverdagen for våre kunder enklere, sikrere og mer lønnsom. Våre kunder skal få god hjelp av oss til å finne riktige varer og løsninger som dekker deres behov.

Lansering av egne varemerker

Høsten 2021 lanserte vi produkter innen klær og sko fra Björnkläder, Gesto og Univern. Produktene er nøye gjennomtenkt for våre kunder

Flere jenter til yrkesfag

Økt rekruttering av jenter til håndverksfagene vil bremse den voksende mangelen på yrkesfaglig kompetanse i Norge.

TOOLS-dagene

TOOLS-dagene er de dagene i året du får de beste tilbudene i våre TOOLS-butikker.

Fremtidens opplæring av sveisere er her

VRTEX® 360 er en fullskala modell for opplæring av sveisere, nærmere virkeligheten kommer man ikke!

Sveis og tilbehør

TOOLS er en totalleverandør av sveisekompetanse, sveisemaskiner og sveisetilbehør fra markedets ledende leverandør.

TOOLS AS har inngått avtale med Fiskerinæringens Innkjøpsselskap AS (FIAS)

TOOLS og FIAS har inngått en 2-årig avtale som gir FIAS medlemmer rett til å handle hos TOOLS på avtalevilkår som er fordelaktig.

Gesto – nytt varemerke hos TOOLS

Denne høsten lanserer vi et nytt merke innen vernesko! Gesto produserer sporty vernesko til all slags arbeid. Skoene har lav vekt og komfort i fokus.

Nord-Norges første sveisesimulator på plass

- Dette var morsomt, sa yrkesfagelev Ole Meier (18) fra Andøya etter å ha prøvd den nye sveisesimulatoren på skolen.

TOOLS og Swedol/Univern har fått felles eier

TOOLS og Swedol/Univern har nå fått felles eier i Momentum Group AB. Sammen blir vi den ledende leverandøren av verktøy, forbruksmateriell, arbeidsklær og personlig verneutstyr i Norge.

En elektromotor til 4000 kroner kan bruke strøm for en halv million i løpet av sin levetid

Dag Einan, som er TOOLS´ fremste ekspert på elektromotorer forteller her hva man skal tenke på når man skal bytte ut sin gamle elektromotor

Da Oliver Solberg først rakk ned til gassen slapp han aldri taket

Da Oliver Solberg først rakk ned til gassen slapp han aldri taket. Det har gått fort for Oliver Solberg de siste to årene – både på banen og i karrieren.

Den er en millimeter tykk, men kan holde oljeplattformer sammen

I Nordsjøen finner vi noen av verdens hardeste miljøer for utvikling og bygging av teknologiske løsninger.

TOOLS åpner ny Harstad-avdeling

I februar rykker TOOLS inn igjen i Harstad og åpner dørene for sin nye butikk.

2018 er yrkesfagenes år

2018 står i yrkesfagets tegn. «Yrkesfagenes år 2018» er navnet på en satsing som skal synliggjøre de mange mulighetene yrkesfag gir, både jobb- og karrieremessig.

Sveinung er Norges aller hyggeligste håndverker

Nesten 50 000 stemmer har blitt avgitt i konkurransen «Norges hyggeligste håndverker». Den aller, aller hyggeligste er Sveinung Tofteland fra Søgne!

God norsk innsats under VM i yrkesfag

I konkurranse med over tusen yrkesfagarbeidere fra hele verden gjorde de norske deltagerne en god figur i Abu Dhabi.

Nervene under kontroll før yrkes-VM i Abu Dhabi

I midten av oktober reiser 20 norske yrkesfagarbeidere for å delta i VM i Abu Dhabi. Sveiser Jon Arne Hjelmstadbakk har nervene under kontroll før mesterskapet starter.

Erstatter «skal bare» med kompetanse og stigekontroll

Av alle ulykker i bygg- og anleggsbransjen er det fallulykker som troner på toppen av statistikken. En rapport fra Arbeidstilsynet viser at de fleste ulykkene kunne vært unngått, men hvordan?

NHO-rapport: «Alle» vil ha håndverkere

Ferske tall fra NHOs kompetansebarometer viser at håndverksfag er den fagkompetansen flest norske bedrifter vil ha behov for de neste fem årene framover.

Dette er Norges farligste arbeidsplass

Jobber du innenfor bygg- og anleggsbransjen? Da har du det som er landets farligste arbeidsplass, viser ferske tall fra Arbeidstilsynet.

Har du god hørsel? Nå kan du teste deg selv på nett

Et arbeidsmiljø med mye støy er en utfordring for mange fagarbeidere. Hørselshemmedes landsforbund (HLF) har lansert en nettbasert hørselstest som skal få flere med nedsatt hørsel til å søke hjelp.

Regelbrudd ved arbeid i høyden: Nå skjerpes reaksjonene

I 2016 ble det avdekket hele 580 brudd på regler som skal sikre arbeidstakere som arbeider i høyden. Nå vil Arbeidstilsynet framover gi flere overtredelsesgebyr for ulovlig arbeid i høyden.

Landets beste elever møtes i skole-NM

TOOLS bidrar når landets dyktigste elever møtes til nasjonalt mesterskap i til sammen 25 yrkesfag.

Gullbjørg sikter mot gull i yrkes-VM

VIDEO: Hun er allerede norgesmester i billakkererfaget. Nå satser talentfulle Gullbjørg Ekre videre, og går for nytt gull i VM i Abu Dhabi.

Kuben tar maskinsikkerhet på alvor

På Kuben yrkesarena i Oslo er HMS og maskinsikkerhet det aller første elevene lærer. – Det handler om å legge til rette for at elevene har en trygg hverdag, forteller faglærer Egil-Yngvar Bergendahl Fossum.

Gull og bronse til yrkeslandslaget

De norske ungdommene i yrkes-EM kan dra hjem med gull- og bronsemedaljer i bagasjen, i tillegg til hele åtte Medallion of Excellence-utmerkelser.

Elektriker-Erik går for EM-gull

Europamesterskapet i yrkesfag går snart av stabelen i Göteborg. Med nysponset verktøy fra TOOLS drømmer elektriker Erik Vasbotten om å ta gull.

Mathias og Endre klare for yrkes-EM

Med nytt Luna-verktøy fra hovedsponsor TOOLS legger Mathias Gusfre og Endre Skreosen seg nå i hardtrening før avreise til Europamesterskapet i yrkesfag i Sverige.