hanske-fem-tips-guide-800-4.jpg

5 egenskaper dine vanntette hansker bør ha

Nå blir det raskt kaldere. Her er fem nyttige tips til egenskaper som dine hansker bør ha for å holde deg tørr og varm når du jobber ute.

 

Ved utendørsarbeid er det én ting du ikke kan påvirke: været. Derimot kan du bestemme hvor mye været skal påvirke deg.

Med vanntette hansker av høy kvalitet er hendene tørre og varme, uansett om arbeidsdagen byr på lett duskregn eller snø og kulde. Du slipper å fryse, og har fortsatt ett godt grep og en god følelse i fingrene.

Men hvordan vet du at en vanntett hanske står hele distansen – uansett vær og vind?

Her er fem viktige punkter som du bør huske på når valget av arbeidshanske skal gjøres:

1. God ventilasjon

Sjekk at den vanntette hansken også puster. Da slipper du svette og klamme hender mens du jobber. Hoper det seg opp med fuktighet i hansken blir du også raskere kald.

2. Godt grep

For å få et godt og fleksibelt grep i vått vær er det viktig at materialene hansken er laget av ikke beveger seg. Hvis materialene er i bevegelse, må du kompensere for det med muskelkraft ved å holde en unødvendig hardt grep, for eksempel på hammeren.

3. Fôr som sitter

Fôret inne i hansken må sitte godt og ikke følge med ut når du tar av deg hansken. Hvis det skjer, er det en risiko for at du ikke «får samlet» hansken neste gang du tar den på.

4. Refleks i mørket

Vanntette hansker brukes oftere om høsten og vinteren når det er vått, kaldt og mørkt. En god idé er å plukke en hanske som har refleksdetaljer. Refleks i mørket er en billig forsikring!

5. Legg merke til merking

Det høres kanskje ut som en selvfølgelighet, men det er viktig å legge merke til merkingen som forteller at hansken er vanntett eller vannbestandig. Langt fra alle vanntette hansker ser vanntett på utsiden, så det er lett å gå glipp av egnede produkter.

Symbolforklaring:
Her er noen vanlige symboler du kan se på ulike hanskemodeller.

Vinterfôret: Hansker som holder deg varm og komfortabel selv når kvikksølvet kryper langt under null.

Skjærebeskyttelse: Hansker der sikkerheten er alfa og omega. Finnes i ulike nivåer, men alle hansker er minst godkjente etter EN388-standarden.

Vannbestandig: For fuktige og regnfulle dager, eller ved arbeider der du risikerer å bli våt, men ikke arbeider i fuktig miljø konstant.

Vanntett: Hansker som er 100 % bestandige mot vann og fukt. Holder hendene tørre selv ved arbeid i helt våte situasjoner.

Kilde: Hanskeprodusenten Guide