image9npdg.png

 

Dette er arbeidsskoene med best demping og sklisikkerhet

Noe av det beste du kan gjøre du for din egen helse og komfort i arbeidshverdagen, er å investere i gode arbeidssko. Typisk er arbeidsskoene på beina hele arbeidsdagen, og det er derfor viktig å finne riktige sko for deg for å unngå belastningsskader og ulykker.

– Arbeidssko og helse henger tett sammen. Når passformen ikke er optimal vil det kunne føre til plager i rygg, nakke, knær, hofter og legger. I tillegg er det viktig med sko og sikkerhetsfunksjoner som tilfredsstiller behovene som arbeidsoppgavene dine krever.

Det forteller Tom Roger Rojahn i Sievi når vi møter han for å snakke om deres imponerende utvalget av modeller av arbeidssko. Sievi er Nord Europas største produsent av sko, og arbeidsskoene deres blir stadig mer populære her til lands.

imageh8tj.png


Markedets beste demping og sklisikkerhet

Dårlig demping kan gå utover knær, leddbånd, rygg, og generelt kroppen og helsa. Derfor er gode såler høy prioritet hos Sievi.

– Demping blir målt i joule i motstand, og Sievi har den høyeste dempingen på markedet, forteller Tom.

En annen viktig egenskap for å unngå skader er sklisikkerhet på undersålen. Også her er Sievi markedsledende med sin egenutviklede TractionPro.

– Tester viser at Sievi har markedets beste sklisikkerhet, og sålene fungerer like bra i 10 minusgrader som i varmen. Mange av sålene på markedet blir stiv og dårlig i 6-7 minusgrader, og mister da egenskaper som sklisikkerhet og demping. Med Sievis TractionPro kan du være trygg på at sålen ikke forringes og mister egenskapene sine.

imagekueak.png

Optimal passform med arbeidssko fra Sievi

Mens mange velger arbeidssko etter utseende og pris, er det passformen som er det desidert viktigste ifølge Tom.

– Her i Norden er det mange som har brede bein. Mens mange verneskoprodusenter kun har én bredde på skoene, så tilbyr Sievi åtte forskjellige lester i ulike bredder. Det gir en helt unik mulighet til å tilpasse skoene. En mann med brede føtter vil kanskje normalt bruke størrelse 45, mens når han finner riktig Sievi-sko med riktig bredde så går han ned 1-2 skostørrelser, poengterer han.

Mange TOOLS-butikker har en egen målemaskin der du kan stille deg opp og måle både bredde, lengde og pronasjon på føttene dine. Hele prosessen med målemaskinen tar kun et par minutter, og vi lagrer informasjonen din så du kan få målene dine på epost med anbefalinger for din fot. FINN DIN NÆRMESTE TOOLS-BUTIKK MED MÅLEMASKIN HER.

image08bkg.png

– I tillegg har Sievi egne innersåler til plattfot og nøytral fot, som sikrer sko med riktig bredde og oppbygging under fotbladet ditt, forteller Tom.

Sievi har også godkjent såleprogram, som sikrer at alle godkjenninger er i orden selv om du bytter ut innersålen.

– Sålen er en veldig viktig del. Hvis du tar ut sålen av vernesko mister den som regel godkjenningen, og da kan du like så godt gå med Crocs. Sålene til Sievi er godkjent for alle deres sko og størrelser, og sikrer at alle godkjenninger alltid er i orden.


Skodd for jobben med finsk kvalitet

Sievi er Nord-Europas største skoprodusent, og produserer opp mot 10.000 par sko om dagen. Deres 70 år lange erfaring kommer til syne i skoenes høye kvalitet.

– Sievi har egen skinnproduksjon i Finland, og kvalitet er veldig bra.

Det du får med så bra skinn er at du kan ha tynnere skinn for å oppnå samme slitestyrke, samtidig som skoen puster bedre og er mykere. Skinnkvaliteten til Sievi er så bra at de tidligere har levert skinn til Louis Vuitton (/en av de aller største franske motehusene), røper Tom.

For å holde føttene tørre under krevende forhold har Sievi utviklet sitt eget innerfôr som de kaller 3D-DRY.

– Innerfôret er meget bra til å absorbere og transportere fuktighet ut av skoen, og i kombinasjon med skinnet får du en sko som holder seg tørrere.

– Hvis jeg skal gi ett tips når det gjelder arbeidssko, så er det å kjøpe arbeidssko til ulik vær- og arbeidsforhold som du kan rotere imellom. Det vil gi økt komfort i arbeidshverdagen og skoene vil vare lenger, avslutter Tom.

 

5 tips til valg av arbeidssko

1. Velg sko ut ifra arbeidsmiljø- og oppgaver.

2. Oppretthold god skohygiene med arbeidssko tilpasset arbeidsoppgaver, sesong og vær.

3. Velg arbeidssko med god demping og sklisikkerhet.

4. Få profesjonell hjelp til å kartlegge dine føtters bredde, lengde og pronasjon, og kjøp arbeidssko med riktig passform.

5. Invester i en god innleggssåle.