Derfor velger stadig flere av våre kunder arbeidsklær fra Björnkläder

Stadig flere håndverkere oppdager hvor behagelig og slitesterkt arbeidsklær fra Björnkläder er.

Tenk at noe så enkelt som et riktig valg av arbeidsbukse faktisk kan øke trivselen på jobb med opptil flere terningkast? Her er en innføring i hvordan din neste arbeidsbukse kan gjøre arbeidshverdagen din enklere – og langt mer behagelig.

Hvis du jobber i industrien, eller i bygg- og anleggsbransjen, er sannsynligheten stor for at du tilbringer nesten like mye tid i arbeidsklærne dine som du gjør i dine private fritidsklær. Da er det naturligvis helt avgjørende at du kan gå i komfortable, funksjonelle og praktiske klær – som kanskje attpåtil gjør at du tar deg litt ekstra godt ut.

Rune Jensen, som er uteselger i TOOLS avdeling Grenland, er ekspert på å hjelpe håndverkere og ansatte i industrien med å finne arbeidsklær som dekker deres spesifikke ønsker og behov. Han er veldig glad for at den tradisjonelle, stive «håndverkerbuksa» ikke lenger er standarden i bransjen.
– Den blå snekkerbuksa med rette ben og null bevegelsesfrihet brukte jeg selv i mange år. Det er kanskje derfor jeg brenner litt ekstra for at våre kunder skal være komfortable i sine arbeidsklær. Og kanskje det er derfor at jeg ofte ender opp med å anbefale produktene fra Björnkläder, sier han.

Rune Jensen hjelper mange kunder å velge riktig arbeidsbukse i løpet av en arbeidsdag, både i butikk og ute hos kunde.

 

TILPASSET DINE BEHOV

Bjørnkläder er nemlig premiummerket blant TOOLS sitt brede og varierte sortiment av arbeidsklær. Med over 100 års erfaring har det Gøteborg-baserte varemerket blitt synonymt med stikkord som slitestyrke, komfort, funksjonalitet og smart design. Björnkläder produserer mange slags arbeidsklær, men det er særlig arbeidsbuksene som har gitt dem premium-stempelet i sin bransje. Og disse arbeidsbuksene kommer i de fleste varianter.
Når Rune Jensen skal utstyre bedrifter med nye arbeidsklær, er det derfor veldig viktig å finne akkurat den varianten som dekker nettopp deres ønsker og behov.

Jobber du mye på gulvet, eller i kinkige posisjoner, så er stretch helt klart å anbefale, forteller Rune.

– Jeg begynner alltid med å spørre hva de jobber med og hvordan de jobber. Hvis de jobber mye på gulvet, krabber rundt oppe på loft eller jobber i kinkige posisjoner under en kjøkkenbenk, er det naturligvis helt nødvendig med en viss grad av stretch. Enten det er 4-veis helstretch eller stretch-paneler kun over baken og lårene. Og da er det Björnkläder som gjelder.

IMPONERENDE SLITESTYRKE

Han passer også på å spørre om klærne vil bli utsatt for mye eller lite slitasje. For nettopp slitestyrken er noe av det som kjennetegner arbeidsbuksene fra Björnkläder.
Kristin Hallbäck, som er produktsjef i Björnkläder, forteller at de har grundige rutiner som skal sørge for at materialene som brukes er av premium kvalitet.
– For at kunden skal få et så holdbart plagg som mulig, skal alle tekstiler og materialer testes grundig i vårt laboratorium i Gøteborg, før de godkjennes til bruk i vår produksjon, sier hun.
Rune Jensen i TOOLS bekrefter at slitestyrken også er et av de viktigste salgspunktene overfor kunder.

– Av alle merkene vi fører er det uten tvil Björnkläder som har den beste holdbarheten. Jeg tror faktisk ikke at vi har fått én eneste klage på slitestyrken gjennom alle disse årene, og det sier noe. Kundene som kjøper Björnkläder er generelt storfornøyd med valget, understreker han.

MODERNE PASSFORM

Foruten komfort og slitestyrke, er også selve utseendet et viktig fokusområde hos Björnkläder. Produktsjef Kristin Hallbäck forklarer at de har to stilbevisste designere som tegner alle plaggene i alle deres kolleksjoner.
– De har fokus på at tøyet skal være moderne og se bra ut, samtidig som de lever opp til våre høye krav om komfort og funksjonalitet. Det er tross alt viktig at man skal føle seg vel i klærne man bruker på jobb, sier hun.
Rune Jensen i TOOLS kan bekrefte at passformen og det generelle utseendet blir bedre og bedre for hver bukse de lanserer.

Rune er spesielt begeistret for mulighetene til å skifte ut slitte hengelommer ved behov, uten å kaste buksen.


– De yngre håndverkerne er nok de som er mest opptatt av selve utseendet på buksene, og dét har Björnkläder virkelig tatt på alvor. Dagens arbeidsbukser fra Björnkläder sitter mer som buksene man bruker til hverdags når man vil prøve å ta seg best mulig ut, forklarer han.

DETALJENE SOM GIR DET LILLE EKSTRA

For å sikre at funksjon og diverse designdetaljer skal bli best mulig, har Björnkläder etablert et tett samarbeid med yrkesgruppene som faktisk skal bruke klærne. Før hver nylansering gjennomfører de tester med fokusgrupper, og ulike håndverkere får prøve tøyet over en viss periode for å komme med sine tilbakemeldinger. Det har ført til en rekke smarte designelementer som gjør at de skiller seg ut fra andre produsenter.
– Det kan handle om alt fra hva slags lommer som trengs til ulike yrker, og plassering av hengelommer, til hvor det er viktig med lufting og ekstra stretch, forklarer Rune.

Rune Jensen er spesielt begeistret for mulighetene til å skifte ut slitte hengelommer ved behov – uten å kassere selve buksen.
– Hvis du ofte har mye spiker og skruer i hengelommene, som gnisser og sliter ut stoffet, kan det hende at hengelommene blir slitt ut lenge før selve buksa. Hvis det blir hull i dem kan de enkelt byttes ut, fremfor å bytte ut hele buksa.
Han er også veldig glad i en annen designdetalj på de avtagbare hengelommene.

– Hvis hengelommene legger seg oppå låret når du setter deg ned, vil jo innholdet skli ut. Björnkläder har tatt høyde for dette ved å sørge for at lommene heller legger seg på utsiden av lårene, slik at innholdet holdes på plass – både i pausene og når du jobber. Slike detaljer er med på å skille klinten fra hveten. Det er ikke noe mysterium hvorfor stadig flere av TOOLS sine kunder foretrekker Björnkläder, avslutter han.