Kle deg riktig og med selvlysende detaljer i vinter

Er det på tide med ny vinterjakke? Tenk som en friluftentusiast og kle deg etter tre-lags-prinsippet. Det gir rom for fleksibilitet gjennom arbeidsdagen. Med selvlysende teip på varseljakken kan du dessuten synes bedre i vintermørket.

Mørke, kulde, vind, snø eller regn- vintersesongen har sine utfordringer og det å kle seg riktig for en lang arbeidsdag utendørs er ikke alltid så enkelt. En vinterjakke skal ikke bare holde deg varm og tørr, den skal også være funksjonell og behagelig uavhengig av været og temperaturen.

-Vi tar utgangspunkt i kundens behov når vi utvikler nye vinterjakker og også hvordan de skal fungere sammen med andre plagg. Når man kler seg mot kulde er det smart å forholde seg til tre-lags-prinsippet. Tenk på hva du tar på deg fra undertøyet innerst til jakken ytterst, sier Niclas Olsson, produktsjef i TOOLS.

Hvert lag har sin funksjon- undertøyet transporterer bort fukt, mellomlaget holder varm og jakken beskytter mot vær og vind.

Lag-på-lag gir også rom for fleksibilitet gjennom arbeidsdagen.

-I løpet av arbeidsdagen skal man kunne oppholde seg både ute og inne, være aktiv og stillesittende/-stående og enkelt kunne tilpasse bekledningen etter vær og vind. Det gjør man jo best ved å kle seg i flere lag, sier Hanna Kerkmeester, produktutvikler i TOOLS.

Jakker til ulike behov

Når man har milde og mer våte vintere er det sjelden nødvendig med en foret vinterjakke siden temperaturen ofte holder seg på plussiden. Da er en skalljakke et godt valg. Den er lett og behagelig samtidig som den gir god beskyttelse mot vind og kulde.

- Har man riktig produkt kan man i prinsippet ha samme jakke året rundt, sier Hanna Kerkmeester.
Ved kalde og harde vintere er en foret vinterjakke et bedre valg for å tåle kulden.

Uansett hva du velger er de fleste av våre vinterjakker fra egne varemerker som Univern, Björnkläder og Gesto sertifiserte for kulde, regn og fukt i henhold til europeisk sertifiseringsstandard.

Signal lucence gir selvlysende plagg

Varselklær er sertifisert for synlighet hvilket er ekstra viktig i den mørke årstiden. For vintersesongen 2002/2023 blir varselplaggene enda bedre når vi lanserer vinterjakken Univern ProTec XTRM.

Nye Univern ProTec XTRM med både reflekser og Signal lucence selvlysende teip

Signal lucence er en selvlysende teip som er et supplement til refleksene på varselplagget. Teipen «lades opp» av dagslys i fem minutter eller av innendørsbelysning i ti minutter og lyser deretter i minst 8 timer.

Det bidrar til at man blir synlig på 200 meters hold selv uten lyskilde og som da øker sikkerheten, sier Hanna Kerkmeester.

Arbeidsjakke med selvlysende detaljer

Signal lucence gjør deg selvlysende i mørket