kapp-og-slip-tyrolit-finish.jpg

Slik lykkes du med polering av metall

 

Når du skal levere et sluttprodukt som skal være synlig, som rustfrie detaljer i biler og båter eller trapperekkverk, er finishen selvsagt svært viktig.  Det er de små, men avgjørende detaljene, som skiller proffen fra en amatør.

Sammen med Tyrolits kappe- og slipeeksperter har vi tipsene som gjør deg til en ekte proff. Slik får du speilblank finish:

1. Slip overflaten plan med fiberrondell

Begynn med å plane ut materialet med en fiberrondell i for eksempel kornstørrelse 120. Nå har du et plant og fint resultat, men det er fortsatt en del sliperiper igjen.

2. Bytt til overflatebehandlingsrondell

I trinn 2 trenger du en overflatebehandlingsrondell med medium grovhet. For å få bort ripene er det viktig å krysse sliperipene når du bearbeider overflaten, for ikke å forsterke dem. Med litt trening kan du lære deg å "lese materialet" og oppnå et nivå der ripene utjevner hverandre og resultatet blir glatt og pent.

Flere kapp- og sliptips? Se også:
> 5 feil proffen ikke gjør
> 5 tips som gjør deg til en proff med vinkelsliperen

3. Arbeid med en pre-polish-skive

I trinn 3 bruker du en pre-polish-skive med grovhet Fine-P. Også her krysser du ripene som i det tidligere trinnet. Nå har du fått en svært fin, matt overflate, men blankheten mangler.

4. Avslutt med polish-skive og lamellpasta

I det siste trinnet går du over fra sliping til polering for å få til en blank overflate. Arbeid med en polish-skive kombinert med en poleringspasta.

Dette poleringssettet fra Tyrolit inneholder det du trenger for å få fram en speilblank finish på stål, rustfritt stål og aluminium.

 

Nyt det speilblanke resultatet!

Obs! Husk nødvendig verneutstyr som vernebriller, hansker og hørselvern